The existing landscape of this Queen Anne backyard contained a series of cramped, disconnected spaces on multiple levels with little space to spread out or entertain. We designed a new deck that allows a smooth flow from the adjacent kitchen to this generous and flexible outdoor space. Built-in bench seating, centered around a gas firepit, maximizes space and incorporates storage while integrated planters define the space into distinct but connected outdoor rooms. A lower platform provides ample space for grilling and an integrated stair connects the deck to the adjacent garage. We chose two shades of gray composite for the deck surface, a neutral palette that allows the vibrant planting scheme to pop. 
       
     
Seattle-Urban-Living-9.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-17.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-16.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-4.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-23.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-20.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-28.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-18.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-6.jpg
       
     
 The existing landscape of this Queen Anne backyard contained a series of cramped, disconnected spaces on multiple levels with little space to spread out or entertain. We designed a new deck that allows a smooth flow from the adjacent kitchen to this generous and flexible outdoor space. Built-in bench seating, centered around a gas firepit, maximizes space and incorporates storage while integrated planters define the space into distinct but connected outdoor rooms. A lower platform provides ample space for grilling and an integrated stair connects the deck to the adjacent garage. We chose two shades of gray composite for the deck surface, a neutral palette that allows the vibrant planting scheme to pop. 
       
     

The existing landscape of this Queen Anne backyard contained a series of cramped, disconnected spaces on multiple levels with little space to spread out or entertain. We designed a new deck that allows a smooth flow from the adjacent kitchen to this generous and flexible outdoor space. Built-in bench seating, centered around a gas firepit, maximizes space and incorporates storage while integrated planters define the space into distinct but connected outdoor rooms. A lower platform provides ample space for grilling and an integrated stair connects the deck to the adjacent garage. We chose two shades of gray composite for the deck surface, a neutral palette that allows the vibrant planting scheme to pop. 

Seattle-Urban-Living-9.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-17.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-16.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-4.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-23.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-20.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-28.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-18.jpg
       
     
Seattle-Urban-Living-6.jpg