Seattle Hilltop
       
     
2-SCJ Studio Magnolia-0014.jpg
       
     
3-SCJ Studio Magnolia-0079.jpg
       
     
4-SCJ Studio Magnolia-0111.jpg
       
     
5-SCJ_Studio_Magnolia-0132.jpg
       
     
6-SCJ_Studio_Magnolia-0203.jpg
       
     
7-SCJ Studio Magnolia-0073.jpg
       
     
8-SCJ_Studio_Magnolia-0041.jpg
       
     
9-SCJ_Studio_Magnolia-0093.jpg
       
     
10-SCJ_Studio_Magnolia-0003.jpg
       
     
11-SCJ_Studio_Magnolia-0177 - Copy.jpg
       
     
12-SCJ_Studio_Magnolia-0062.jpg
       
     
Seattle Hilltop
       
     
Seattle Hilltop

This newly constructed home needed an outdoor entertaining space and streetscape to match contemporary style of the architecture. Our studio composed a landscape with an improved entry sequence, balancing the need for personal privacy alongside a distinctive public face. A steel framed gabion basket wall provides a crisp edge and doubles as retaining for the private patio behind a horizontal board privacy fence. The courtyard oasis with a new deck and Hudson bench by Forms+Surfaces is enclosed by warm wooden fencing set on top of the contrasting raw texture of the gabion wall, acting as a backdrop to bold streetscape plantings. Outdoor lighting, a new composite lumber deck, and a custom hot-tub surround round out the landscape plan.

2-SCJ Studio Magnolia-0014.jpg
       
     
3-SCJ Studio Magnolia-0079.jpg
       
     
4-SCJ Studio Magnolia-0111.jpg
       
     
5-SCJ_Studio_Magnolia-0132.jpg
       
     
6-SCJ_Studio_Magnolia-0203.jpg
       
     
7-SCJ Studio Magnolia-0073.jpg
       
     
8-SCJ_Studio_Magnolia-0041.jpg
       
     
9-SCJ_Studio_Magnolia-0093.jpg
       
     
10-SCJ_Studio_Magnolia-0003.jpg
       
     
11-SCJ_Studio_Magnolia-0177 - Copy.jpg
       
     
12-SCJ_Studio_Magnolia-0062.jpg